Naslovnica Zanimljivosti Savjeti ekspe...

Savjeti eksperata: Kako urediti ormar i lakše se snalaziti u njemu

Mnogo žena ima problema s neurednim ormarom, te sa nedostatkom vremena koje im je potrebno da bi ga sredili. Sve ovo se dešava radi loše organizacije, a eksperti imaju savjet kako riješiti ovaj problem na najjednostavniji mogući način.

50

Podijelite odjeću u nekoliko različitih gomila ili kutija, sortirajte one koje želite prodati ili donirati, ono što želite zadržati i ono što namjeravate baciti. Uz slaganje obavezno isprobajte odjeću koju želite zadržati.

“Za svaki novi komad odjeće koji kupite morate baciti jedan ili dva koji stoje od ranije. Možete ih i pokloniti, ali morate ih se riješiti. Na ovaj način sprečavate pretrpavanje”, navode eksperti.

Ormar rasporedite po kategorijama, a ne po bojama. Slažite zimsku, ljetnu odjeću te odjeću za kuću, posao…

Stvari koje vam se više ne sviđaju uvijek možete prodati i zaraditi nešto novca od njih. Opremite se kutijama i vješalicama te učinite da vaš ormar izgleda što ljepše i urednije.

Skupe torbe, cipele i odjeću uvijek držite u posebnim kutijama i kesama, njih je potrebno posebno zaštititi kako se ne bi oštetile ili zaprašile. Čarape i donji veš poredajte u odvojene ladice koje su namijenjene samo njima, te ladice obilježite kako bi se što lakše snalazili.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.