Saznajemo / Aktuelni vijećnici Mirza Bukić i Dejan Šćepanović neće biti na listama za naredne izbore

1216
Ilustracija
Ilustracija

Kako saznaje Visoko.co.ba na predstojećim lokalnim izborima neće biti aktuelnih vijećnika Mirze Bukića i Dejana Šćepanovića.

MARKETING

Bukić je prije četiri godine bio na listi ASDA i sa osvojenih 578 bio jedan od tri kandidata ove stranke koji su osvojili mandate. Kasnije je napustio ASDA i svoje djelovanje nastavio kao nezavisni vijećnik. Interesantno je kako je Bukić kao član ASDA bio vijećnik i nakon izbora 2012.godine, istina mandat nije ostvario direktno nego kao naredni sa liste po broju osvojenih glasova nakon što se mandata odrekao Sudžuka Nermin.

Dejan Šćepanović je također bio vijećnik SDP-a u dva prethodna izborna ciklusa. U jednom trenutku i Povjerenik ove partije se odlučio da ne ide na listu za treći mandat.

Ovo vjerovatno nisu jedina dva vijećnika iz ovog saziva Gradskog vijeća koji se neće naći na listama za naredne lokalne izbore.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.