Saznajemo / Đenana Ganić je nova direktorica JU “Zavičajni muzej” Visoko

934
Ilustracija
Ilustracija

Kako saznaje Visoko.co.ba konkursna komisija odabrala je Đenanu Ganić kao najbolje ocijenjenu kandidatkinju za novu direktoricu JU “Zavičajni muzej” Visoko pored tri ostala protukandidata (Mubera Pulo, Ervin Klepo, Elvedin Šabanović).

Podsjećamo, početkom prošlog mjeseca a na osnovu člana 27. Uredbe sa zakonskom snagom o ustanovama, člana 20.a. i 27. Zakona o radu, Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu, Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove „Zavičajni muzej“ Visoko od 28.11.2011.godine, članova 14., 17.  i 18. Pravila Javne ustanove ,,Zavičajni muzej“ Visoko, te Odluke o o raspisivanju Javnog oglasa/konkursa za izbor i imenovanje direktora/ice broj 03-07-04-01/21 od 02.06.2021. godine, Upravni odbor JU “Zavičajni muzej ” Visoko raspisao je ovaj konkurs.

Kako nezvanično saznajemo, Upravni odbor je prihvatio prijedlog Konkursne komisije da se za direktoricu izabere prvorangirana kandidatkinja Đenana Ganić.

Njeno imenovanje i preuzimanje nove dužnosti nastupit će po isteku žalbenog roka, te nakon dobijanja saglasnosti Grada Visoko kao osnivača za ovo imenovanje.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.