Naslovnica Opći izbori 2018 Saznajemo: Ov...

Saznajemo: Ovo su imena kanditata OO SDA Visoko za predstojeće izbore za sva tri nivoa vlasti

1356

Kako Visoko.co.ba saznaje, istina nezvanično, OO SDA Visoko predložio je slijedeća imena za liste na narednim Općim izborima.

Za Skupštinu ZDK predloženi su: Kemal Mušinbegović, Emina Jusić i Mirela Mateša Bukva.

Na listi za Federalni parlament trebao bi se naći Mirza Ganić, aktuelni predsjednik stranke i neko ko je i na prošlim izborima osvojio mandat za ovaj nivo vlasti u našoj izbornoj jedinici šest.

Dok će na listi za Državni parlament ponovno biti Amir Zukić, aktuelni ministar u Federalnoj vladi.

O rednim brojevima na listama visočkih kandidata još ne znamo detalje. Podsjećamo, prije četiri godine za Skupštinu ZDK mandat je osvojio dr. Senad Karavdić kao šesti na listi sa osvojenih 3.986 glasova. Pored dr. Karavdića na listi su bili još iz Visokog Omanović Mirza (2.896) i Šehović Mirnesa (2.516) koji nisu ostvarili skupštinske mandate.

Mirza Ganić je prije četiri godine bio nosilac liste za Federalni parlament u našoj izbornoj jedinici i sa 6.176 osvojenih glasova jedini iz SDA ostvario mandat. Pored Ganića na listi za ovaj nivo vlasti iz Visokog je bila i Devović Selma koja je kao deveta sa liste osvojila 1.833 glasa i kao šestoplasirana na kraju nije ostvarila mandat.

Na listi za Državni parlament u izbornoj jedinici 4 (ZDK/SBB) nalazio se Amir Zukić sa rednim brojem deset koji je osvojio ukupnih 12.799 glasova što je bilo dovoljno za peto mjesto unutar SDA liste, a nedovoljno za mandat poslanika u Državnom parlamentu koji su tada osvojili Šefik Džaferović i Šemsudin Mehmedović.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.