Naslovnica ZDK Saznajemo: Tr...

Saznajemo: Tri kandidata za novog rektora Univerziteta u Zenici

508

Kako saznaje Visoko.co.ba u utrku za novog rektora Univerziteta u Zenici ušla su tri kandidata, a ko će naslijediti dosadašnjeg rektora, prof.dr.Dževada Zečića, saznat će se na sjednici Senata zakazanoj za posljednji dan ovog mjeseca.

Među prijavljenim kandidatima, kako saznajemo, najviše šansi ima prof.dr Damir Kukić, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici i trenutno predsjedavajući Senata UNZE. Kukić ima sve formalno-pravne uslove propisane zakonom, a to su prije svega da je u zvanju redovnog profesora.
Drugi kandidat, vanredni profesor dr. Sabahudin Jašarević, prema našim saznanjima koja potkrepljujemo linkom na zvaničnu stranicu Politehničkog fakulteta UNZE ( www.ptf.unze.ba ) gdje jasno stoji da je g.Jašarević dekan ovog fakulteta i vanredni profesor, ne ispunjava formalno-pravne uslove i kao takav ne bi mogao ni biti izabran.
Treći kandidat je prof.dr.Nermina Zaimović-Uzunović, redovna profesorica Mašinskog fakulteta UNZE i bivša poslanica SDP-a u Parlamentu BiH. Iz izvora bliskih Univerzitetu saznajemo da profesorica Uzunović ima najmanje šansi da bude novi rektor UNZE.
Senat Univerziteta u Zenici zakazan je za 28.02. i na toj sjednici dnevnim redom je predviđeno raspravljanje o navedenim kandidaturama. Kako smo i naveli, najviše šansi i povjerenje Senata ima prof.dr Damir Kukić, a koliko su naše tvrdnje utemeljene javnost će biti upoznata nakon sjednice Senata UNZE.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.