Naslovnica ZDK Politika SBB pomaže HD...

SBB pomaže HDZ-u i Čoviću u ZDK

357

Nakon što su novi zastupnici u Skupštini ZDK, preuzeli mandate i položili zakletvu uslijedila je pauza na kojoj su zastupnici klubova izabrali svoje predstavnike.

Svi osim Kluba Hrvata koji se nisu mogli dogovoriti.

Za predsjednika Kluba Bošnjaka izabran je Nusret Imamović (NB), dok je za njegovu zamjenicu izabrana Maida Tanović (SDP), a s obzirom na to da je u Skupštini samo jedan zastupnik iz reda Srba, za predsjednika Kluba Srba je izabran Mladen Simić iz SDP-a.

Klub Hrvata se nije mogao dogovoriti o svom rukovodstvu, a Vedran Kaser (SDP) je u izjavi za medije kazao da je problem nastao kada je građanski blok (SDP, NS i DF) predložio njega kao predsjednika Kluba Hrvata, dok je HDZ insistirao na svom kandidatu. Glasanje je bilo neriješeno 4:4, dok je jedan Hrvat bio suzdržan.

Zanimljivo je ovdje istaknuti da je taj Hrvat delegat SBB-a, Ermin Čehić, koji je također dio većine sa SDP-om u Skupštini ZDK. Da je Čehić glasao kao i ostale njegove kolege iz koalicije imenovanje Kasera na mjesto predsjednika Kluba Hrvata ne bi bilo upitno. Da li su to prvi problemi nove većine, ili nešto drugo, biće svakako poznato na nastavku sjednice najavljenom za 29.11.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.