Naslovnica BiH Politika SBB ulazi u v...

SBB ulazi u vlast sa SDA i DF-om: Odlučili smo se izdignuti iznad ličnih animoziteta

96

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) je odlučilo da će SBB biti dio vladajuće koalicije na nivou države BiH i njenog entiteta FBiH, rekla je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović na današnoj konferenciji za medije. Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović obratila se javnosti nakon sjednice stranačkog rukovodstva ističući da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku potvrđujući na taj način da SBB ide u vlast

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je rekla da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

O tome da li će Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti BiH, a Arapović je kazala da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Vijeće ministara BiH. “SBB je autorizirao svoju delegaciju i u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti će za pregovarački stol kako bi se definisali principima na kojima će biti sprovođeni procesi. Ti će razgovori bit bitni jer će se razgovarati o principima i ciljevima, ali i ko i gdje će šta raditi”, rekla je Arapović koja ističe da je BiH suočena s nizom negativnih stvari i da budućnost zemlje ovisi o tome da se pokaže državnička snaga i izdizanje iznad ličnih animoziteta.

“Mora se pokazati snaga da se oko bitnih pitanja iznađe rješenje. Nadam se da će ta snaga koji smo pokazali ovom svojom odlukom biti iskorištene da se stranke drže principa”, kazala je Arapović.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.