SDA Visoko o gostovanju Amre Babić na RTV Šabac: Njenom politikom Visoko je zaustavljeno u razvoju, prošlost nećemo zaboraviti

2241

Nakon gostovanja gradonačelnice Visokog Amre Babić kod gradske administracije Šabac, kao i izjave za tamošnju televiziju Šabac, iz Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (GO SDA) Visoko stigla je reakcija, koju u nastavku prenosimo u cijelosti, bez intervencija:

MARKETING

“Taman odlučimo posvetiti se pametnijim stvarima, kad Amra Babić iskoči iz neke televizije – svoje privatne Visočke koju svi mi plaćamo ili neke srbijanske, sa porukama na koje jednostavno ne možemo ostati nijemi.

Molimo vas, pogledajte ovaj TV prilog i izjavu gradonačelnice Visokog. Pogledajte našu sramotu. Da li je moguće niže pasti – kada je u pitanju Amra Babić samo joj je nebo granica. Na veliku žalost, daleko je Visoko od avangarde i razvoja. Upravo suprotno, politikom Amre Babić Visoko je zaustavljeno u razvoju. Visoko prednjači po najskupljoj vodi, najvećoj zagađenosti, odlivu ljudi, najnižim subvencijama poljoprivrednicima, rupama na putevima.

Vlast u Visokom je prva u podjelama i svađama sa susjednim općinama, Kantonom i Federacijom BiH, ali se zato hvali sporazumima sa općinama čije načelnice veličaju ratne zločince Karadžića i Mladića, prima u službene posjete predvodnike velikosrpske i antibosanske navijačke skupine “Delije”, ide na noge srbijanskim načelnicima koji su presuđeni za kriminal. Evo sada smo čuli i to da trebamo “zaboraviti prošlost”.

A dobro znamo da narod koji zaboravi prošlost ne može računati na sigurnu budućnost.

E, pa s ovog mjesta poručujemo, nećemo zaboraviti prošlost, jer ne želimo da nam se ponovi genocid. Saradnja da, ali samo kada priznaju da su krivi za genocid i kada prestanu podržavati ratne zločince.

Sada je sasvim jasno. Visoko je kažnjeno. Zaista je Amra Babić naša velika greška. Preuzeli smo amanet da tu grešku ispravimo ako Bog da u oktobru.

Jer, Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”.

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara