SDP Visoko bira novog predsjednika: Jasmina Zubić, Ermin Dlakić, Admir Dedić ili Belmin Zukan?

1376

KO SDP ZDK na Izborno-izvještajnoj konferenciji dobio je novo rukovodstvo na mandatni period 2019-2023.g. Novi predsjednik Kantonalnog odbora je Mirsad Mahmutagić, aktuelni načelnik općine Maglaj. Izabrani su i novi članovi Kantonalniog odbora od 45 članova. Za sad tu nema nikog iz Visokog, a uostalom loše su prošli svi gradovi iz ove tzv. južne strane kantona, nasuprot onim iz Tešnja, Maglaja i Zavidovića.

MARKETING

Nakon Izborno-izvještajne konferencije Kantonalne organizacije do kraja mjeseca oktobra slijede i Izborno-izvještajne konferencije i izbori novih organa u svih jedanaest općinskih organizacija i Gradskoj organizaciji Zenica.

Izborno-izvještajna konferencija SDP BIH Visoko bi trebala biti održana 11.10.2019.g.

Kada je u pitanju Visoko i izbor novog rukovodstva Općinske organizacije te novog predsjednika/predsjednice još uvijek niko zvanično nije istakao svoju kandidaturu, međutim kako Visoko.co.ba saznaje iz izvora bliskih SDP-u među mogućim kandidatima nalaze se aktuelna zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić, kandidat za načelnika sa prošlih lokalnih izbora Ermin Dlakić, te mlađe snage sekretar Admir Dedić i Belmin Zukan.

Na izborno-izvještajnoj konferenciji, a prema Članu 23. Statuta SDP BiH pravo glasa će imati svi članovi koji su izmirili članarinu zaključno sa danom sazivanja konferencije (06.09.2019.).

Komentari

komentara