SDP Visoko: Dubrave i Ljetovik više ne mogu čekati!

105
Jučer su naši vijećnici Admir Babić i Belmin Zukan obišli naselja Ljetovik i Dubrave. Oba naselja imaju ogromne probleme sa lošom, skoro neupotrebljivom infrastrukturom. Godinama su ova naselja potpuno zanemarena. Ceste koje izgledaju očajno su samo dio problema koji je puno veći i uključuje pse lutalice, zapuštenu kanalizaciju i slivnike, nepostojanje adekvatnih potpornih zidova, ali i druge nedostatke koji su mogu lakše riješiti.
Špiljakova ulica ove godine nije u planu kapitalnih ulaganja, a stanje u kojem se nalazi upućuje na to da je morala biti. U ovoj ulici osim potpuno uništenog asfalta, slivnici su uglavnom van funkcije, pa tako stanovnici ove ulice imaju velike probleme sa bujicama pri svakoj kiši. U narednom periodu učinit ćemo sve što možemo da ova ulica, kao i cijelo naselje postanu jedan od prioriteta Gradske uprave.
Ulica u naselju Dubrave je ove godine obuhvaćena Programom kapitalnih ulaganja, ali radovi još uvijek nisu počeli. Nakon posljednjih kiša u ova cesta je potpuno uništena, te ju je Gradska uprava i zvanično stavila van upotrebe, a mještani su upućeni da koriste cestu kroz naselje Srhinje koja također nije u dobrom stanju. Radovi u Dubravama moraju početi u najkraćem mogućem roku!
Izvor FB Page: SDP Visoko

Komentari

komentara

MARKETING

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.