Naslovnica Lokalne Teme Politika SDP Visoko: P...

SDP Visoko: Pozivamo prijatelje iz DF-a da principijelno iniciraju prenos sjednica OV Visoko

416

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održanoj posljednjeg dana februara, zastupnici su nažalost odbili prijedlog Kluba zastupnika DF-GS da se sjednice Parlamenta FBiH prenose na Federalnoj televiziji. Dajemo punu podršku našim kolegama iz DF-a i GS-a za provođenje ove inicijative. Građani ove zemlje zaslužuju imati puni uvid u rad onih koje su birali, građani zaslužuju znati koliko koji zastupnik aktivno radi svoj posao za koji prima platu koja je mnogostruko većaod prosječne.

SDP Visoko u potpunosti podržava ovaj princip koji je na putu transparentnijeg rada izabranih zvaničnika i to od najvišeg do najnižeg nivoa. Građani jednako kao na višim nivoima, imaju pravo znati šta rade izabrani zvaničnici na lokalnom nivou. Zbog svega toga, pozivamo naše kolege iz visočkog DF-a da se pridruže našim naporima za dokidanje medijskog mraka u Visokom i time isprave grešku za koju vjerujemo da su nenamjerno napravili inicirajući da se sjednice Općinskog vijeća na prenose na RTV Visoko.

Pozivamo javno naše prijatelje iz visočkog DF-a da u vijećničku proceduru upute inicijativu da se sjednice Općinskog vijeća prenose na RTV Visoko uživo ili unaknadnom terminu te društvenim mrežama. Time ćemo napraviti zajedno korak naprijed ka transparentnijem radu izabranih vijećnika u Visokom.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.