SDP Visoko: Ulica Banjerska i naselje Hlapčevići moraju biti obuhvaćeni kapitalnim ulaganjima!

287

Naši vijećnici Admir Babić i Belmin Zukan obišli su Hlapčeviće u mjesnoj zajednici Moštre i Banjersku ulicu u mjesnoj zajednici Željeznička Stanica. I ovi dijelovi Visokog imaju ozbiljne probleme sa dotrajalom ili nepostojećom infrastrukturom. Osim asfalta koji je problem u oba naselja, rješavanje problema nepostojanja kanalizacije je goruće pitanje.

Banjerska ulica, uprkos obećanjima službi Gradske uprave Visokog, još uvijek nije asfaltirana. U ovoj ulici je prilikom polaganja vodovovnih, plinskih i telefonskih instalacija, asfalt podignut, a ostala je asfaltna traka prosječne širine od 1 metar, dok je ostatak puta značajno niži, što prouzrokuje oštećenja vozila. Također, izlaz iz ove ulice na Čajengradsku ulicu je nepregledan, što se može riješti postavljanjem ogledala te vibracijskih traka na Čajengradskoj ulici. U narednom periodu učinit ćemo sve što možemo da Gradska uprava počne rješavati probleme građana Banjerske ulice.

Hlapčevići su vjerovatno posljednje naselje u Visokom koje ima otvorenu kanalizaciju, kanalizaciju koja teče pored puta i prilikom malo jače kiše se izlije na cestu. Osim nepodnošljivog smrada i onečišćenja lokalnih bunara, ugroženo je i zdravlje mještana. Nepostojanje adekvatnog ili čak nikakvog asfalta je nažalost tek manji problem za građane ovog visočkog naselja. Hlapčevići su dio Visokog i moraju biti obuhvaćeni kapitalnim ulaganjima!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.