SDP Visoko / Uputili smo inicijative za Špiljakovu i Hlapčeviće

217

Naši vijećnici Admir Babić i Belmin Zukan su na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća uputili inicijative za Špiljakovu ulicu i Hlapčeviće. Nažalost, ovi projekti nisu obuhvaćeni kapitalnim ulaganjima za ovu godinu, tako da najviše što se sada može uraditi jeste da ovi projekti budu prioritetni u 2022. godini. Osim toga, ostaje pitanje i da li će projekti planirani za ovu godinu biti izvedeni i to zbog nedostatka sredstava, a na što smo pravovremeno upozoravali.

U Špiljakovoj ulici osim potpuno uništenog asfalta, slivnici su uglavnom van funkcije, pa tako stanovnici ove ulice imaju velike probleme sa bujicama pri svakoj kiši. Zbog toga inicijativa za sanaciju Špiljakove ulice u MZ Stari Grad obuhvata sanaciju slivnika, kanalizacije, ali i same ceste.

Hlapčevići su vjerovatno posljednje naselje u Visokom koje ima otvorenu kanalizaciju koja teče pored puta i prilikom malo jače kiše se izlije na cestu. Nepostojanje adekvatnog ili čak nikakvog asfalta je nažalost tek manji problem za građane ovog visočkog naselja. U Hlapčevićima smo inicirali izgradnju kanalizacije i sanaciju ceste.

Nakon razgovora sa građanima iz ovih dijelova Visokog, naši vijećnici su uputili inicijative kako bi ova naselja bila što prije sanirana. Nadamo se da će Gradska uprava imati razumijevanja za stanovnike ovih područja i ove inicijative obuhvatiti programom kapitalnih ulaganja za 2022. godinu!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.