Preporuka

Selma Blair pokazala kako izgleda stvarnost borbe s multiplom sklerozom

Glumica Selma Blair odlučila je pokazati kako zaista izgleda stvarnost borbe s multiplom sklerozom. Na svom Instagram profilu Selma je odlučila objaviti fotografiju na kojoj pozira samo u sakou, a intimno područje u odrazu ogledala prekrila je torbicom u obliku raka.
Fotografiju na kojoj je Selma bez hlača i donjeg rublja snimio je fotograf Thom Browne.

“Portret dame”, napisala je pored fotografije glumica.

Ona također ima i obrijanu glavu, što je pokazatelj da se intenzivno liječi od ove opake bolesti. Fotografija je za kratko vrijeme pobrala simpatije pratitelja, a lajkale su je i mnoge poznate osobe poput Sarah Hyland iz serije “Moderna porodica”.

Glumica Christina Milianwrote napisala joj je kako obožava ovu sliku. No, nekima se fotografije nisu dopale pa joj je jedan pratitelj napisao da bi ipak trebala nositi hlače.

“Nemam ih. Možete li vjerovati! Minimalizam”, odgovorila je Blair.

U augustu 2018. godine Selmi je dijagnosticirana multipla skleroza, a vijest o bolesti je objavila u oktobru 2018. godine u veoma emotivnom Instagram postu.

Od tada je glumica bila veoma otvorena prema borbama koje je morala podnositi, uključujući senzorne i motoričke sposobnosti, vokalne probleme, kao i umor.

Njeno liječenje muliple skleroze uključuje podvrgavanje transplantaciji matičnih stanica hematopoetskih vrsta (HSCT), koje se koristi i za liječenje raka krvi i koštane srži.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh