Naslovnica BiH Regija Semir Osmanag...

Semir Osmanagić tragao za piramidama po Mariboru

Zaključak: mariborska "Piramida" nije piramida. Ipak, mjerenja su pokazala da je to lokacija koja ima blago pozitivna zračenja i dobra je za šetnju

1245

Mini-ekspedicija u sastavu dr. Semir Osmanagić, ing. Goran Marjanović i elektrotehničar energetike Saša Nađfeji, posjetila je Maribor 18. i 19. decembra 2015. godine, a cilj je bio istražiti uzvišenje “Piramida” kao potencijalnu piramidalnu građevinu.

maribor, piramida 2Kako je saopćeno iz Fondacije “Bosanska piramida Sunca”, obimna istraživanja su obuhvatila “dva seta različitih energetskih snimanja”. Zaključeno je da mariborska “piramida” nije piramida, ali “mjerenja su pokazala da je to lokacija koja ima blago pozitivna zračenja i dobra je za šetnju”.

maribor, piramida 1“Kamena struktura u Mariboru na vrhu uzvišenja koja je poznata pod nazivom “Hudićeve skale” bila je predmet istraživanja tima dr. Osmanagića. Mada je uzvišenje prirodnog porijekla, izbor lokacije ja vrlo interesantan. Postoji prisutnost podzemnih vodenih tokova. Kamene stijene imaju pravilnu orijentaciju istok-zapad i niz astronomskih karakteristika. U šupljinama između stijena može se pratiti kretanje sunca tokom solsticija i ekvinocija. Interesantno je da je instrument za mjerenje orgonske energije (“životna energija”) pokazao iznimno visok nivo od 94 posto što je znatno više nego na mariborskoj “Piramidi” (62 posto). Očigledno je da je neka od drevnih kultura koristila ovu lokaciju kao mjesto okupljanja, praćenja astronomskih fenomena, a bila je idealna za meditaciju, opuštanje i razvoj duhovnih sposobnosti”, navode iz Osmanagićeve Fondacije.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.