Politika

Šemsudin Mehmedović: Cijeli VSTV treba podnijeti ostavku ako obraza imaju!

Zaključcima sa današnje vanredne sjednice VSTV-a njegove članice i članovi su kolektivno potcijenitli inteligenciju naše nacije!

Svojim današnjim zasijedanjem na kojem se ignorisalo javno mnijenje o, navodnoj, umiješanosti Milana Tegeltije u koruptivne radnje samo su pokazali da VSTV generira nepravdu i podržava korupciju. U zemljama razvijene demokratije neke se stvari “podrazumijevaju” kao nedavni slučaj korupcije u Austriji. Ne, to VSTV-u Bosne i Hercegovine nije dovoljan dokaz iako ima snimak. Cijeli VSTV treba podnijeti ostavku ako obraza imaju.

Koliko je sada vidljivo VSTV se ustrojio kao iščašeni centar moći, potpuno je otuđen od Bosne i Hercegovine, pa tako nikom ni ne polaže račune. Institucije Bosne i Hercegovine nemaju, a nisu niti imale nadležnosti nad VSTV-om, osim informativno.  Cilj njegovog formiranja, kao regulatora je bio očuvanje nezavisnosti pravosuđa, ali je ta institucija postala svoja suprotnost.

Ključni problem odnosa u BiH i njenog proboja ka boljitku je izostanak pravde, pa i pravde u pravosuđu. Njihov korupcijski i istovremeno politički sunovrat i to pod plaštom nacionalnih interesa je poziv Visokom predstavniku da konačno upotrijebi Bonske ovlasti. Ukoliko ih Incko u ovom slučaju ne primijeni, onda nam Ured Visokog predstavnika u BiH i ne treba.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh