Šemsudin Mehmedović (SDA): Pozivam vijećnike SDA Žepče da ne učestvuju u antidržavnom poduhvatu o finansiranju RTV “Herceg Bosne”

1246

Povodom najave da će se narednog četvrtka na dnevnm radi OV Žepče, pored ostalog, naći i Prijedlog Odluke o financiranju RTV “Herceg Bosne”! Želim da istaknem slijedeće!

“Sasvim je jasno da snage koje teže podijeli BiH raznim metodama pokušavaju umanjiti snagu i značaj naše države. Smišljeni način da se RTV ” Herceg Bosna” stavi u funkciji snaga koje i dalje na terenu podržavaju udruženi zločinački poduhvat koji je potvrdio Haški sud je još jedna potvrda da “nas ima svakakvih”. Na djelu je još jedna podjela medijskog prostora. Nedopustivo je da pojedinci uništavaju konzistentnu politiku SDA čiji je cilj opstojnost države i očuvanje unutarnjeg mira u državi. Ovaj slučaj u Žepču dokazuje da se redovi unutar SDA moraju pod hitno konsolidirati na terenu, te onemogućiti neprijateljima države njihovo otvoreno pozivanje na podvojenost u bilo kom smislu. Žalosno je da će građani nakon ovakvih nepromišeljenih političkih izleta u narednom periodu sve više odbijati plaćati RTV taksu od koje zavisi egzistiranje medijskih javnih servisa”. Pozivam vijećnike prvenstveno SDA, a i ostale koji vole ovu zemlju da ne učestvuju u ovom antidržavnom poduhvatu, bez obzira što HDZ vijećnici to mogu uraditi sami. Ne budite dio toga jer će vam istorija suditi.

Izvor Facebook: Šemsudin Mehmedović.

Komentari

komentara