Senad Bilalović: Uskoro povezivanje staža za 60 radnika KTK Visoko

1105

Poslije uplate značajnih sredstava u Federalni fond PIO/MIO putem Agencije za privatizaciju od sredstava obezbjeđenih od privatizacije dijela KTK Visoko, te poslije višemjesečnih usaglašavanja svih elementata u ovom složenom predmetu od strane direktora KTK Visoko Senada Bilalovića sa Federalnom poreskom upravom kantonalni ured u Zenici, iskazana je spremnost rukovodstva Poreske uprave da ubrzo da potrebne instrukcije nadležnim institucijama (Poreska i PIO) kako bi se sredstva koja su već uplaćena u Fond PIO od strane KTK Visoko usmjere, prije svega, na povezivanje staža radnicima koji su na Birou za zapošljavanje ZDK i to dvije godine prije ispunjavanja uvjeta za penzionisanje. Radi o šezdeset radnika.

Nedostajuće doprinose za PIO za vrijeme boravka na Birou u periodu 2013-2015 za pomenute radnike, će u skladu sa zakonom, uplatiti Kantonalni Biro za zapošljavanje ZDK.

Uskoro bi također trebalo biti riješeno pitanje i za dio radnika koji su po drugim osnovama ispunili uvjete za penzionisanje, a vezano za povezivanje nedostajućeg staža.

Dio sredstava će biti uplaćen i za nedostajuće godine ostalim radnicima KTK Visoko. Iz predstojećih privatizacija Fabrike krupne kože i Konfekcije trebala bi se dobiti značajna sredstva za daljnje povezivanje nedostajućih godina neuplaćenog staža.

Direktor KTK Visoko Senad Bilalović ovim povodom za Visoko.co.ba je kratko izjavio:

“Zbog složenosti predmeta, procedure prinudnih naplata po Rješenjima iz ranijeg perioda, te procedure koja mora zadovoljiti sve komplikovane zakonske pretpostavke, ovaj proces trajao je nešto duže, ali se nadamo da će uskoro radnici koji su stekli uvjete za penzionisanje dobiti zaslužene mirovine.”

Komentari

komentara