Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Senada Omerov...

Senada Omerović, majka stradalog Selvedina: “Ova država je ubila mog sina“

2032

Teška tuga pogodila je porodicu Omerović i nadvila se nad visočkim naseljem Ljetovik. U nesreći u krugu ilijaške željezare, prilikom prikupljanja starog željeza, smrtno je stradao Selvedin Omerović (37), iza kojeg su ostali supruga i troje male djece.

Ovoga puta Selvedin nije imao sreće, kao prije četiri godine, kada je skoro na istom mjestu, u sličnom slučaju zatrpavanja, prošao sa tjelesnim ozljedama, a tada je, podsjećamo, smrtno stradao Adnan Seferović. Na njih dvojicu se tada obrušilo nekoliko tona zemlje i željeza u jami dubokoj dvadesetak metara, a Omerović je tada zadobio povrede kičme. Teška životna situacija nije mu dopustila da prestane s tim opasnim poslom, pa je tako i u nedjelju otišao put Ilijaša, po staro željezo, zahvaljujući čijoj je prodaji hranio svoju porodicu.

U kući žalosti zatekli smo brojnu porodicu, kao i prijatelje koji su neprestano pristizali. – Mog Selvedina je ubila ova država! Država koja mu nije dala pristojan i normalan posao, a htio je pošteno da radi i da zaradi za svoje troje djece i za svoju suprugu. Nakon prve nesreće prije četiri godine, pokušavao je naći posao, ja sam išla u komunalno preduzeće gdje mu je i otac radio i penziju zaradio, da mu nađu nekog posla, ali nije bilo sluha. – ispričala nam je Selvedinova majka Senada. Selvedin je nakon nesreće prije četiri godine, sa još nezaliječenim ozljedama, pokušao smiraj za svoju porodicu naći u Njemačkoj, ali sudbina je htjela da se ponovo vrati u BiH, a situacija da nastavi sa rizičnim poslom, koji mu je na kraju i oduzeo život. – Radio je pošteno cijelog svog života i niko se na njega ne može požaliti. Iza sebe je ostavio suprugu Lejlu i troje male dječice, Vanesu (11), Sabrinu (9) i Sadina (7). U Ilijaš ga je u nedjelju odvela neimaština, nije imao da nahrani svoju djecu, pa je po onoj kiši i nevremenu otišao ponovo na isto mjesto, na kojem je stradao prije četiri godine. Ova prokleta država je ubila mog Selvedina. – u suzama nam je ispričala majka Senada.

Iza Selvedina je ostala supruga sa troje djece u nimalo lakoj situaciju, pa je ovo prilika i za poziv dobrim ljudima, da kontaktiraju Selvedinovog amidžu Nasira Omerovića na broj 061/771-582, te ovoj porodici koja je ostala bez oslonca, pokušaju pomoći u ovim teškim danima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.