Šest miliona KM isplaćeno privrednicima s područja Doboja koji su pretrpili štete nakon poplava

361

Ministarstvo finansija RS-a isplatilo je šest miliona KM privrednicima sa područja Doboja koji su pretrpili štete izazvane tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

MARKETING

Odluku da ova sredstva budu isplaćena ranije je donio Upravni odbora Fonda solidarnosti u ovom entitetu, a spisak privrednika koji su pretrpili štetu i pojedinačne iznose koji su im isplaćeni, utvrdilo je dobojsko Udruženje privrednika “15. maj”.

“U nastojanju da pruži podršku i ostalim privrednicima koji su pretrpili oštećenja u prošlogodišnjim poplavama, Upravni odbor Fonda solidarnosti utvrdiće na sličan način i iznose za pomoć i u ostalim lokalnim zajednicama u RS-u”, navodi se u saopćenju Ministarstva finansija.

Spisak privrednih subjekata sa isplaćenim iznosima dostupan je na internet stranici Ministarstva finansija.

U Doboju je 19. maja ove godine, na inicijativu entitetskog predsjednika Milorada Dodika, održan sastanak na kojem su osim privrednika bili i ministri iz Vlade RS-a, kao i gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

Na tom sastanku dogovoreno je da za privrednike koji su pretrpili štetu od poplava bude izdvojena pomoć u iznosu od šest miliona KM.

Komentari

komentara