Šestić: Očekujemo da će ZEPS 2018. nadmašiti prošlogodišnji po broju izlagača

139

Zenički privredni sajam (ZEPS), odnosno 25. Generalni BH sajam ZEPS 2018 te 15. internacionalni sajam metala ZEPS-Intermetal 2018, bit će održani od 2. do 6. oktobra. Kako je u izjavi za Fenu istakao Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK, koji je i organizator ZEPS-a, ove godine očekuju da će nadmašiti prošlogodišnje brojke od 536 izlagača iz 26 država svijeta.

MARKETING

– Sajam će biti održan na oko 18.000 kvadratnih metara prostora i u osam hala na sajmištu na Kamberovića polja. Predstavit će se proizvodni programi i usluge iz oblasti energetike, građevinarstva, poljoprivrede, prehrane, turizma, drvne industrije, informatike… Sajam će, kao i uvijek, obilježiti i brojne kolektivne izložbe, između ostalih i zajedničko predstavljanje firmi iz Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona – kaže Šestić. Veliki interes za promociju svojih proizvoda, kako je rekao, pokazali su proizvođači peći na čvrsta i druga goriva. Sastav izlagača je, ističe Šestić, otprilike isti, ali bi za razliku od proteklih godina u kojima je nešto više bilo domaćih, ove godine mogli imati više stranih izlagača.

– Prema broju dosadašnjih prijava, mada sve prijave još nisu ni obrađene, a očekujemo i nove, izvjesno je da ćemo dosegnuti prošlogodišnji broj izlagača. Ostalo još nešto više od mjesec dana do otvaranja pa očekujemo i ispunjenje našeg plana o blagom porastu broja izlagača – naglašava Šestić. ZEPS već nekoliko godina nema zemlju-partnera pa je neće imati ni ove godine.

– Obavili smo osnovne pregovore za zemlju-partnera Sajma 2019. godine, o čemu ćemo detalje iznijeti odmah po završetku ovogodišnjeg – najavljuje Šestić. U sklopu pratećih manifestacija, bit će održane brojne promocije, prezentacije i panel diskusije, među kojima je prezentacija na temu “Energetska efikasnost“, sa ciljem predstavljanja mehanizama za poticanje mjera energetske uštede i isplativosti utopljavanja stambenih i poslovnih objekata. Bit će predstavljeni i drugi projekti ekološke prirode, poput uređenja i održavanja zelenih površina i sportskih terena, zatim zbrinjavanja, korištenja i kompostiranja komunalnog otpada u ruralnim područjima velikih gradova Bosne i Hercegovine, sa posebnim akcentom na Grad Zenicu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.