“Sigurnosni propusti” uzrok smrti kaskaderke na snimanju filma “Deadpool 2”

527

Istraga o smrti kaskaderke na snimanju filma “Deadpool 2” u Vancouveru kobnu nesreću s motociklima pripisala je “nizu sigurnosnih grešaka”, piše BBC News.
Vladina agencija WorkSafeBC rekla je da su producenti filma trebali osigurati da kaskaderka Joi Harris nosi kacigu tokom snimanja. Također je saopćeno da su trebale postojati adekvatne prepreke koje bi spriječile ženu da napusti prostor za snimanje 14. augusta 2017. godine.

MARKETING

Iz kompanije 20th Century Fox, koja potpisuje izdavanje filma koji je premijeru imao u maju 2018. godine, kazali su da se uz dužno poštovanje ne slažu s nekim nalazima izvještaja.

“Sigurnost je naš glavni prioritet, a iako se ne slažemo s nekim nalazima izvještaja, Fox je temeljito provjerio svoje protokole sigurnosti kaskadera odmah nakon tragične nesreće i revidirao i implementirao poboljšane sigurnosne procedure”, navodi se u izjavi.

Kako piše WorkSafeBC, 40-godišnjakinja je preminula nakon što je ‘lansirana’ iz sjedišta motocikla kojim je upravljala, a potom se zabila u portale obližnje zgrade. U izvještaju se navodi da Fox nije izvršio procjenu rizika koja se odnosi na sigurnosne kontrole, brzinu motocikla i izdržljivost opreme.

WorkSafeBC navodi da bi rezultati istrage mogli rezultirati administrativnom kaznom za 20th Century Fox.

Ranije ove godine advokat porodice Harris izjavio je da je postignut sporazum o vansudskoj nagodbi s navedenom kompanijom. Nakon nesreće, zvijezda “Deadpoola” Ryan Reynolds rekao je da je nesreća ostavila sve šokiranim i devastiranim.

“Mi smo svjesni da se ništa ne može porediti s tugom i neobjašnjivom boli koju njena porodica i voljeni osjećaju u ovom trenutku”, dodao je tada Reynolds.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara