SIPA ponovo u KCUS-u, izuzima se dokumentacija koja ranije nije pronađena

190

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu izuzimaju dokumentaciju o respiratorima “Srebrene maline”, potvrdio je Srni portparol SIPA-e Luka Miladinović.

MARKETING

Miladinović je istakao da je ovo nastavak akcije od četvrtka, 8. aprila, a riječ je o privremenom oduzimanju predmeta, odnosno određene dokumentacije koja tada nije pronađena. On je rekao da se dokumentacija izuzima prema nalogu Opštinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je prema službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju kovid odjeljenja.

Pripadnici SIPA-e, osim iz Univerzitetskog kliničkog centra, ranije su izuzeli određenu dokumentaciju i iz Federalne uprave civilne zaštite i firme “Verlab”, koja je verifikovala respiratore čije se korištenje problematizuje.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.