SIPA pretresala i hapsila na devet lokacija u Sarajevu

63

Po nalogu Tužilaštva BiH realizirana je opsežna akcija u borbi protiv neovlaštenog prometa droge.

MARKETING

Radi se o operaciji koja je realizirana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, na području BiH. Djelujući po nalogu tužioca, službenici SIPA-e su na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih na ukupno devet lokacija.

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zaplijena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narkotržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su duži vremenski period, nabavljali drogu, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, saopćilo je Tužilaštva.

Visoko.co.ba / Faktor

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.