Naslovnica BiH Crna Hronika SIPA uhapsila...

SIPA uhapsila jednu osobu u Gradačcu

42

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su, u okviru predmeta kodnog naziva ‘Damask’, na području općine Gradačac uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organiziranje terorističke grupe i protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Hapšenje je izvršeno po usmenoj naredbi Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su, po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pretresli osobu, objekte i pokretne stvari na jednoj lokaciji koju koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada osobe lišene slobode, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Visoko.co.ba/Fena

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.