Naslovnica BiH Politika Sjednica Vije...

Sjednica Vijeća ministara BiH pomjerena za 21. decembar

Sjednica Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za srijedu pomjerena je za četvrtak 21. decembra, kada bi trebao biti razmatran Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH.

50

Predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Ugovora o osnivanju Transportne zajednice između Evropske unije i strana potpisnica iz jugoistočne Evrope: Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Kosovo.

Vijeće ministara BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, kao i Treći kvartalni izvještaj o provedbi mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u BiH za 2017. godinu te Prijedlog odluke o dodjeli grant sredstava Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za 2017. godinu.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.