Škoda kompletirala SUV trio u Ženevi

125

Par godina poslije većih SUV modela Kodiaq i Karoq, Škoda je predstavila najmanji SUV u svojoj gami – na sajmu automobila u Ženevi održana je premijera Kamiqa.

MARKETING

Iako je na kineskom tržištu odavno u prodaji, evropski Kamiq je ipak potpuno drugačiji i prije svega kvalitetniji automobil.

I Kamiq ima oštre linije poput većih Škodinih SUV-ova, ali promijenjen raspored svjetlosnih grupa jer gornji uski farovi služe kao dnevna svjetla, uz pokazivače pravca, dok su donji duga svjetla.

Dužina ovog krosovera je 4,24 metra uz zapreminu prtljažnika od 400 litara, koja se obaranjem zadnje klupe može povećati na 1.395l.

Što se tiče unutrašnjosti nema ništa novo, Kamiq je preuzeo enterijer novog kompaktnog hečbeka Scale, a može se istaći potpuno digitalna 10,25-inčna instrument tabla, dok multimedijalni sistem u zavisnosti od paketa opreme dolazi u veličinama od 6,5, potom 8 i 9,2 inča.

Kada je u putanju pogon, za to su zaduženi standardni agregati iz VW grupacije, sa 1.0 litarskim trocilindarskim turbo-benzincem sa 115 KS u osnovi.

Snažnija varijanta je 1.5 litarski TSI četvorocilindraš sa 150 KS, a dostupan je i 1.6 litarski TDI turbo-dizelaš sa 115 KS.

Škoda je spremila i još jedan najekonomičniji pogonski sistem na komprimovani prirodni gas (CNG).

Uz doplatu kupci mogu da dobiju automatski menjač sa dvostrukim kvačilom (DSG), dok Škoda ne nudi opcioni pogon na sva četiri točka, već samo na prednja dva.

Prodaja Škode Kamiq počeće kasnije tokom 2019. godine.

 

Visoko.co.ba/Nezavisne.com

Komentari

komentara