Skopljak: Visoko je rukometni grad i zaslužuje da izađemo u Europu, to nam je cilj

692

Sastankom i prvim treningom u četvrtak, 1. augusta, rukometaši RK Bosna Visoko počeli su i zvanično pripreme za sezonu 2019/20, u kojoj Visočani imaju visoke ambicije. Prozivku je izvršio novi šef stručnog štaba Senad Skopljak, a sastanku su prisustvovali i članovi uprave kluba.

MARKETING

Tokom ovog treninga trener Skopljak istaknuo je kako je cilj naredne sezone pokrenuti velike promjene, koje bi napokon vratile zaslužene rezultate Visokom.

“Mi smo obratili pažnju igračina na ozbiljnost, da je ovo rukometni grad i da se od nas očekuju rezultati. I pored toga što ćemo nastojati da podmladimo ekipu, ja se nadam da će oni dati sve od sebe da postignemo ono što stvarno želimo, što ovaj grad stvarno zaslužuje. A neka nam cilj bude osvajanje jednog od prva četiri mjesta, da napokon izađemo u Europu, da pokažemo Europi da se ovdje uvijek igrao i igra i danas dobar rukomet”, kazao je Skopljak.

Inače, prvi trening sa ekipom su odradila naša pojačanja Luka Karanović i Almir Osmahodžić, te povratnici u dres Bosne Eldin Travančić, Faris Žiga i Sead Sirčo. Opravdano su sa prvog treninga izostali kapiten Adnan Harmandić, te Muhamed Toromanović i Enes Sirčo.

Golman Sirčo se ekipi priključuje sutra, a Harmandić i Toromanović početkom naredne sedmice. Ekipa će trenirati u Visokom do 13. augusta, kada putuje na visinske pripreme na Jahorinu.

 

Visoko.co.ba/RK Bosna Visoko

Komentari

komentara