Skupština ZDK ponovo bira predsjedavajućeg: Ćazim Huskić (SDA) nasljeđuje stranačku kolegicu

324

Nova, 9. redovna sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona bit će održana 27. maja 2019. godine (ponedjeljak), a na dnevnom redu kao najzanimljivija tačka ističe se izbor novog predsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela u našem kantonu.

MARKETING

Naime, nakon što je ostavku na ovu funkciju 26. aprila podnijela Amira Hadžić (SDA) zbog, kako je pojasnila, ličnih razloga zastupnici u Skupštini ZDK imali su zadatak da izaberu njenog nasljednika. Odlukom većine kandidat iz Kluba Bošnjaka postao je stranački kolega sad već bivše predsjedavajuće Ćazim Huskić iz Žepča, a s obzirom na koalicione odnose i političku raspodjelu, za Huskića je ova pozicija zagarantirana.

Pored ove odluke, zastupnici će raspravljati o dva federalna zakona, a riječ je o Zakonu o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, te o Zakonu o lovstvu.

Također, bit će razmatrani i prijedlozi Odluka o dopunama Odluka o formiranju Kolegija Skupštine i osnivanju Kluba Bošnjaka 8. saziva, što su praktični preduvjeti za imenovanje novog predsjedavajućeg Skupštine ZDK.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara