Sky Sports proveo anketu: Ko je bolji štoper, Van Dijk ili Vidić?

66

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Liverpoola u posljednje vrijeme je svakako stameni Holanđanin Virgli van Dijk.

I zaista, holandski štoper bilježi sjajne partije, “nestvarnu” statistiku i već sada je jasno da će imati status legende Redsa.

Navijači Liverpoola ga već neko vrijeme proglašavaju najboljim štoperom ikada u engleskoj PL, a neki idu toliko daleko pa kažu da bolji centralni bek nije viđen u fudbalu do sada.

Naravno, mnogo je onih koji se ne slažu s ovakim mišljenjem, a britanski Sky Sports je sada proveo anketu čiji rezultati dosta toga govore.

Anketa se provodila neko vrijeme, tražio se najbolji štoper u engleskom Premiershipu svih vremena, a u “finalu” su se našli Van Dijk i nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Bivši štoper Crvenih đavola je ostavio veliki trag na Old Traffordu, ali i u kompletnoj Premier ligi, pa ga ljubitelji otočkog fudbala još nisu zaboravili.

U anketi Sky Sportsa je učestvovalo ukupno 51.394 osoba, a Nemanja Vidić je pobijedio sa 55% glasova.

Tako je Van Dijku pripalo 45% i ipak je ostao drugi najbolji štoper u PL ikada – prema Sky Sportsu i ljudima koji su glasali u ovoj anketi.

Naravno, 28-godišnji Van Dijk još ima puno vremena da sve uvjeri u suprotno…

Visoko.co.ba / sportsport.ba

Komentari

komentara