Odvojite bjelanca i umutite ih u čvrst snijeg. Postepeno dodajite šećer, a zatim brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm i pecite desetak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Za to vrijeme prokuhajte 200 ml mlijeka kojim ćete zaliti vruću koru.
Za prvi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od vanilije, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Za drugi fil prokuhajte 500 ml mlijeka i dodajte puding od čokolade, 3 kašike šećera, kašiku brašna i 3 žumanceta. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu i ostavite da se ohladi.
Nakon toga prepolovite margarin i dodajte u ova dva fila. Smjesu pjenasto umutite, a zatim na ohlađenu koru slažite žuti pa smeđi fil. Ukrasite šlagom i voćem po želji pa stavite na hlađenje. Dvadeset minuta prije posluživanja izvadite sladoled tortu iz zamrzivača.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.