Naslovnica Zanimljivosti Slavne ličnos...

Slavne ličnosti koje su dale svoju djecu na usvajanje

409

Rođenje djeteta, pogotovo neplanirano, za mnoge ljude, pa i one poznate, predstavlja veliku promjenu kojoj se teško mogu prilagoditi. Mnogi se zbog toga odluče dati djecu na usvajanje, bilo zbog toga što su tek na početku karijere ili im je ona bitnija od porodice, ili iz mnogih drugih razloga.

1. Albert Einstein: Mnogi vjeruju da je Einsteinova kćerka Lieserl, koju je dobio sa svojom prvom ženom Milevom Marić, data na usvajanje 1903. godine. Naime, razlog je bio taj što otac teorije relativiteta nije imao novca za liječenje svoje kćerke koja je bolovala od šarlahne groznice. Mileva Marić i Einstein kasnije su dobili dva sina Hansa i Eduarda Einsteina.

2. Roseanne Barr: Godine 1970 kao tadašnja 17-godišnjakinja dala je na usvajanje svoju kćerku Brandi Brown. Kasnije su se ponovo sastale, a Brandi Brown je počela raditi kao asistentica na setu hit-serije “Roseanne” u kojoj je glavnu ulogu tumačila njena majka.

3. Clark Gable: Glavni glumac u filmu “Prohujalo s vihorom” dobio je kćerku sa Lorettom Young s kojom je imao aferu 1935. godine. Gable koji je tada bio previše opterećen svojom glumačkom karijerom nije htio prihvatiti djevojčicu koja je odmah po rođenju smještena u sirotište. Devetnaest mjeseci kasnije Loretta Young je ponovo usvojila vlastitu bebu. Iako je djevojčica veoma ličila na slavnog glumca, nikada ga nije priznala za oca.

4. Patti Smith: Slavna pjevačica je 1967. godine, kao 21-godišnjakinja, dala svoju novorođenu kćerku na usvajanje. Kasnije je imala još dvoje djece sina Jacksona i kćerku Jesse.

5. Rod Stewart: Jedan od najuspješnijih britanskih pjevača svih vremena 1963. godine dobio je kćerku sa svojom tadašnjom djevojkom Suzzanah Boffey. Par je tada smatrao da su još uvijek premladi kako bi imali djecu, pa su bebu dali na usvajanje. Stewart je kasnije dobio još šestero djece.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.