Šljivo: Ponijeri će biti turistički centar kantona

299

Jučer je na Ponijerima u organizaciji JU KSC Kakanj upriličena velika snježna zabava za mališane, ali je događaj pod nazivom “Udahni Ponijere” bio prilika i za one nešto starije da se zabave u odličnom zimskom ambijentu.

MARKETING

Sunčano vrijeme i dobra atmosfera izmamili su veliki broj Kakanjaca ali i gostiju iz drugih gradova koji su uživali u šetnji na čistom planinskom zraku, skijanju i u igrama za najmlađe.

Organizovane su igre za mališane poput skakanja u vrećama, sankanja i prenošenja loptice, a najuspješnijim natjecateljima dodijeljene su slatke nagrade.

Ponijeri su ove godine oživili kao turističko mjesto, sve je više posjetilaca sa strane. Ipak, niti ove sezone nije uloženo mnogo sredstava, ali se pokazalo da su i dobra i kvalitetna organizacija te kvalitetan marketing dovoljni da se stvari pomjere naprijed.

O manifestaciji “Udahni Ponijere” za Kaportal.ba govorio je Aldin Šljivo, direktor JU KSC Kakanj.

“Danas je bitno da nas je vrijeme poslužilo, da nas lift služi, da su posjetioci raspoloženi i da je sve na onom nivou kako smo i zamislili.”, kazao je Šljivo za Kaportal.ba.

Osvrnuli smo se na podršku turizmu na Ponijerima sa nivoa Općine, ali i viših nivoa.

“Od samog početka sezone mi smo “izvlačili” predstavnike Općine, naše osnivače, da dođu i vide kako u skromnim uslovima dajemo maksimum od sebe, svakako da se sada sve više razmišlja da Ponijeri budu “bazno” kakanjsko izletište, a samim tim šaljemo poruku kantonu i turističkoj zajednici da se više uključe. Medijska podrška koja dolazi sa svih strana, danas je tu bila i državna televizija, sarajevski portali i svakako naši lokalni, uveliko doprinosi našem cilju.” kazao je Šljivo i dodao:

“Bitno je poslati poruku javnosti da JU KSC nije tu da zarađuje i stvara profit, bitno je da stvaramo sadržaje, da promovišemo Ponijere, da ovo mjesto postane turistički centar kantona, ali i cijele BiH. Idemo korak po korak.”

visoko.co.ba/kaportal.ba

Komentari

komentara