Naslovnica Lokalne Teme Sport Slobodan Čobo...

Slobodan Čobo Janjuš posjetio stare prijatelje u Visokom

752

Nekadašnji legendarni golman Željezničara i Sarajeva Slobodan Janjuš Čobo u društvu Mukadese Semić boravio je proteklih dana u Visokom, u posjeti kod starog prijatelja Muhameda Redže. Uz piće dobrodošlice pričalo su o svemu i svačemu, ali najviše o fudbalu. Dotakli su se tema od davne 1967 pa do današnjih dana.

Čobo koji važi za još uvijek “zvijezdu” na golu uskoro otvara akademiju za golmane, gdje će svoje znanje i umijeće pokušati prenijeti i na druge mlađe generacije.

“Došao sam u Visoko da posjetim staru raju. Da pokušam da pomognem fudbal kojem je ovdje izgleda zadnji trzaj.Nedavno sam ugostio ljude iz NK Bosna kod sebe u Americi, imao sam dobre namjere koji “neki” nisu znali ili nisu htjeli da prihvate i učine onako kako je trebalo. Ali danas sam ovdje iz drugih razloga i želim samo da se prisjećam lijepih vremena i dana sa starim prijateljima.” – izjavio je kratko za Visoko.co.ba Janjuš.

Nakon boravka u Visokom zaputio se u Sarajevo, na svoju Grbavicu gdje ga kako kaže čeka njegova raja.

Janjuš je rođen 7. januara 1952. godine u Sarajevu, a odrastao je na Grbavici, gdje je i napravio prve fudbalske korake. U golmanskoj karijeri bio je ptica selica. Branio je za Željezničar, Vojvodinu iz Novog Sada, Radnički iz Pirota, Sarajevo, Olimpiju iz Ljubljane, Dinamo iz Zagreba, Sutjesku iz Nikšića te malteške Valetu i Mkabu.

Bio je i član legendarne generacije kluba s Grbavice koja je osvojila prvu i jedinu titulu u bivšoj SFRJ (1972. godine).

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.