Slovak Julijus Činger tvrdi da je u tunelima Ravne izliječio tumor na plućima

1020

Priča Slovaka Julijusa Čingera, koji tvrdi da se nakon nekoliko dana boravka u prahistorijskom kompleksu tunela Ravne u Visokom izliječio od tumora na plućima, oduševila je javnost, a tragom priče posjetili smo kompleks Ravne pored Visokog.

MARKETING

Živi dokaz

“Prije nepunu godinu dana ustanovili su mi tumor na plućima i tada sam odlučio doći u Visoko, jer sam već prije čuo nevjerovatne priče o ljekovitim svojstvima tunela. U tunelima sam bio samo četiri dana, pio sam ljekovitu vodu i na prvoj idućoj kontroli konstatirali su da je tumor nestao. Zato sam uvjeren da ovo mjesto može pomoći i drugim ljudima, a ja sam živi dokaz tome. Doktori koji su me liječili pitali su šta sam uzimao. Kazao sam im da sam bio u Visokom. I oni su čuli za još nekoliko slučajeva uspješnog izlječenja”- kazao nam je Činger (51) pokazujući nalaze.

– Slovak tvrdi da je u tunelima Ravne izliječio tumor na plućima!

Za dr. Semira Osmanagića, direktora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, ovo nije nikakvo veliko iznenađenje.
Energetske mašine

Dokazali smo da su piramide ogromne energetske mašine, a njihova energija koristi se za komunikaciju, zaštitu ljudskog zdravlja, unapređivanje molekularne strukture vode i hrane te podizanje imuniteta. U proteklih nekoliko godina imali smo stotine svjedočanstava o unapređivanju zdravlja nakon posjete tunelima Ravne i piramidi Sunca, a oduševljeni smo posljednjim slučajem gdje se naš posjetilac, umjesto kemoterapija, odlučio za posjete tunelima te imao sjajne rezultate – kazao je Osmanagić, napominjući da se Fondacija ne bavi liječenjem, niti daje zdravstvene garancije.

No, dodaje on, u toku su dvije medicinske studije koje će pokazati da su pretpostavke o energiji piramida bile ispravne.

Mjerenja aure, pritiska, otkucaja srca

Jednu studiju o utjecaju tunela na zdravlje provodi dr. Aurelija Abrajtit (Aurelia Abraityte) iz Norveške, doktorica s dugogodišnjim iskustvom u biomedicinskim istraživanjima.

– U Visokom ćemo uzimati uzorke krvi i urina prije i nakon ulaska u tunele, dakle prvog dana po ulasku te posljednjeg dana po izlasku. Pored dva dnevna boravka od po sat vremena u tunelima, ispitanici će piti i vodu iz tunela, a s ljudima ćemo razgovarati i o tome od čega boluju, kao i koje lijekove uzimaju. Radit ćemo i mjerenje aure, pritiska i otkucaja srca, a u pitanju je studija koju imamo namjeru raditi na 200 ljudi, što bi moglo potrajati i duže od godinu dana – pojasnila nam je dr. Abrajtit.

 

Visoko.co.ba/Dnevni Avaz

Komentari

komentara