Naslovnica BiH Službenici UI...

  Službenici UIO-a oduzeli duhanske proizvode vrijedne 150.000 KM

  25

  Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su 670 kg sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta u vrijednosti 150.000 KM.

  Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu prikupljenih operativnih informacija sa terena, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a KS, MUP-a ZDK i MUP-a RS u nekoliko odvojenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000,00 KM.

  Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a ista je bila namjenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

  Protiv lica od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete izvršit će se procesuiranje kod mjesno nadležnih sudova u prekršajnom i krivičnom postupku.

  Protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu – Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a , Krivičnog zakona BiH.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.