Naslovnica Sport Rukomet Smajlagić kan...

Smajlagić kandidat za selektora Hrvatske

62

Hrvatski rukometni savez traži novog selektora nakon što nije ostvaren plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Lino Červar postaje bivši, a u Rukometnom savezu Hrvatske morat će da biraju novog selektora i to putem konkursa.

“Trebamo detektirati čovjeka kojem vjerujemo, kojeg želimo podržati. Koji se dokazao, koji može i koji će oko sebe okupiti grupu mladih trenera. Nema danas sveca koji može napraviti čuda i čarolije. Budući selektor treba biti proizvod jednog osmišljenog rada. Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice. Izbornika koji će totalno biti posvećen tom poslu”, poručio je Červar uoči utakmice za peto mjesto, u kojoj je Hrvatska za kraj slavila protiv Češke (28:27).

Hrvatsku čekaju mečevi baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Crne Gore, a prije toga jak pripremni turnir u Švedskoj. Sada je ostalo da se izabere novi selektor, a u opticaju je i bivši trener RK Bosna Sarajevo Irfan Smajlagić. Osim njega, kandidati su Slavko Goluža, Goran Perkovac, Ivica Obrvan, Veselin Vujović… Smajlagić je Bosnu vodio od 2009. do 2011. godine, a predstavljao je kao igrač Jugoslaviju i Hrvatsku.

(sportsport.ba)

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.