Solidarnost u vrijeme koronavirusa: Mini market Rosulje uveo kućnu dostavu namirnica za starije sugrađane

702
Foto: Mini market Rosulje

U cilju prevencije širenja koronavirusa u našoj zemlji na snazi su brojne zabrane, među kojima je i ona o zabrani kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina. Ipak, ni u takvoj situaciji Visočani dobrog srca nisu zaboravili svoje starije sugrađane, te jedan sjajan primjer dolazi iz Mini marketa Rosulje, koji je odlučio vršiti dostavu robe na kućnu adresu za svoje mušterije.

MARKETING

Tačnije, iz ovog marketa je saopćeno da, zbog trenutnih zabrana kretanja, vrše dostavu robe na području Visokog za osobe iznad 65 godina.

“Mi smo i ranije vozili ljudima namirnice i potrepštine na kućnu adresu, izlazeći im u susret. Oni nam pošalju spisak i mi im odvučemo ili kad budu penzije organizujemo prevoz od marketa do kuće za naše mušterije. Sada smo dobili dodatni motiv i odlučili da pomognemo našim sugrađanima u vremenima koja su za sve nas izazovna. Solidarnost je nešto što nam pomaže svima ovih dana”, kazao je kratko za Visoko.co.ba Kerim Vranac, predstavnik Mini marketa Rosulje.

Iz marketa napominju da narudžbe primaju u vremenskom periodu od 08 do 12 sati, na brojeve telefona 032/735-246, 061/357-320 (Viber) ili u obliku poruke na njihovoj Facebook stranici, a dostavu vrše bez naknade.

Inače, Mini market Rosulje u našem gradu nalazi se na adresi Gornje Rosulje 56, te je jedna od najpoznatijih trgovina ove vrste u Visokom.

I za kraj, ne zaboravite, još jednom, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

Svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara