Solidarnost u vrijeme koronavirusa: Mladi Visočani pomažu rizičnim grupama kupovinom namirnica, plaćanjem računa…

958

Pomagati u kriznim okolnostima onima koji su u potrebi vjerovatno je najhumaniji poziv, a upravo takvom pozivu odazvali su se ovih dana dvojica mladih Visočana Vedad i Adin. Naime, u vrijeme kada je zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu ograničeno kretanje brojnim skupinama stanovništva i u našoj zemlji, njih dvojica odlučili su pomagati onim sugrađanima koji se nalaze u izolaciji i samoizolaciji i koji nisu u mogućnosti obavljati svakodnevne aktivnosti trenutno.

MARKETING

Tačnije, oni su se stavili na raspolaganje svim sugrađanima koji spadaju u rizične grupe, bolesnim, starijim i onima u samoizolaciji, te im pomažu na način da im kupuju osnovne životne namirnice, plaćaju račune i obavljaju slične aktivnosti za njih.

“Odlučili smo se na ovakvu vrstu pomoći našim sugrađanima kako bismo pomogli u vanrednoj situaciji u kojoj se nalazimo svi ovih dana. U našoj okolini ima onih kojima je pomoć ovih dana potrebna i mi se odazivamo na njihove pozive. Svima nam je sada potrebna solidarnost i oprez, kako bismo na kraju iz ove situacije svi izašli kao pobjednici”, kazao je za Visoko.co.ba Vedad Kelemiš.

Ako vam je ovakvih dana ova vrsta pomoći potrebna, brojevi na koje možete pozvati ovu dvojicu vrijednih mladića su 062/384-295 (Vedad) i 061/044-829 (Adin), a oni napominju da ukoliko vam se neko ne javi prvi put to znači da su trenutno u akciji i da će vam neko uskoro uzvratiti poziv.

Na kraju, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara