Sony će integrisati Discord u PlayStation Network

50

Kompanija Sony će uskoro ponuditi gamerima novi način komunikacije nakon što se udružila s Discordom.

MARKETING

Sony namjerava integrisati uslugu Discord u PlayStation Network mrežu početkom naredne godine.

“Cilj nam je da približimo iskustva Discorda i PlayStation te tako omogućimo prijateljima, grupama i zajednicama da se druže, zabavljaju i lakše komuniciraju dok zajedno igraju igre”, izjavio je direktor i predsjednik Sonyja Jim Ryan.

Kako će tačno ta integracija izgledati, zasad nije poznato. Moguće je da će postojati neka vrsta Discord chat interfejsa koja će omogućiti komunikaciju na PSN-u putem glasa ili teksta, ali je i dalje nejasno da li će se koristiti aplikacija ili će to pak biti nešto ograničenija implementacija.

Discord su popularizirali upravo gameri te ima oko 140 miliona korisnika. Microsoft je bio veoma blizu kupovine Discorda ranije ove godine za najmanje 10 milijardi dolara, ali su pregovori zaustavljeni.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.