Šošnje i Dolovi uskoro dobijaju novi asfaltni put

329
U utorak 27.jula 2021.godine u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića potpisan je ugovor o sanaciji i asfaltiranju dionice puta Šošnje – Dolovi. Vrijednost radova na ovoj dionici, koja je dužine preko 1.000 metara, iznosi 126.802,32 KM, a pored asfaltiranja puta bit će sanirane i udarne rupe na putu koji od Podvinaca vodi prema Šošnjama i Dolovima.
„Danas smo potpisali ugovor s izvođačem radova, odmah nakon toga smo izašli i na teren i praktično danas smo imali i uvođenje izvođača u posao. Riječ je o značajnom putu, kojim ćemo asfaltom spojiti Visoko sa općinom Kakanj, a koristi su višestruke. Kako sam i kazao, asfaltom ćemo spojiti Visoko sa općinom Kakanj, mjesto Dolovi do kojeg se do sada dolazilo makadamom dobit će asfaltni put, a bit će saniran i put koji je vodio prema ovim naseljima. Ono što smo u proteklom periodu obećali, mi i realizujemo i nastavljamo sa realizacijom projekata koje smo obećali našim građanima, koji će sada imati priliku da obiđu i ovaj dio naše općine i vide prirodne ljepote ovog kraja.“ – istaknuo je gradonačelnik Ganić tokom obilaska puta u Šošnjama.
Asfaltiranje dionice puta od preko 1.000 metara, kao i sanaciju udarnih rupa realizuje Grad Visoko uz sufinansiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
Gradska uprava / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.