ŠPD ZDK: Upozorenje građanima da ne izazivaju šumske požare

222

Poštovani,

MARKETING

Kako bi preventivno djelovali na svijest građana o ulasku u kritični period nastanka šumskih požara, kada se požari lako izazivaju i brzo šire, te izazivaju velike materijalne štete na šumskom fondu, JP“ŠPD ZDK“d.o.o. Zavidovići obraća se građanima sa molbom – upozorenjem.

Mole se građani koji se kreću i nalaze u šumama i na šumskom zemljištu, da ne pale otvorenu vatru na udaljenosti manjoj od 150 metara od šume, gdje prijeti najveća opasnost od nastanka šumskih požara.

Ova molba – upozorenje, posebno se odnosi na poljoprivrednike koji pale otpad na svojim posjedima, kao i na izletnike koji pale i ostave vatru bez kontrole, pa tako najčešće izazovu požar u šumi.

Također, upozoravamo građane da su zaposlenici nadležnih institucija u obavezi da podnesu prijave protiv svih lica za koje se utvrdi da su odgovorni za izazivanje i nastanak šumskih požara.

Molimo predstavnike medija da ovu molbu – upozorenje objave putem svojih kanala informisanja, kako bi ista došla do što većeg broja građana, i na taj način smanjili štete uzrokovane požarima.

Za više informacija, možete nas kontaktirati na press@spdzdk.ba, ili na telefon 032/877-834.

ČUVAJMO ŠUME OD POŽARA

ONE SU NAŠE ZAJEDNIČKO DOBRO

 

Visoko.co.ba/JP “ŠPD ZDK” Zavidovići

Komentari

komentara