Predlažemo nešto drugačiji špinat.
Sastojci:
400 g špinata
1 kašika susamovih sjemenki
1 kašika naribanog đumbira
2 kašike sojinog umaka
50 ml vode
1 kašika vegete
2 kašike ulja
1 kašika susamovog ulja
Priprema:
Listove špinata operite i posušite. U vok na malo zagrijanog ulja stavite đumbir i susamove sjemenke. Kratko ih popecite (oko pola minuta), a zatim do-dajte špinat. Sve zajedno popecite 1-2 minuta, zatim dodajte sojin umak, vodu i vegetu. Vrlo kratko prodinstajte i na kraju dodajte susamovo ulje. Špinat poslužite kao prilog uz razna mesna jela.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.