Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Sportski Save...

Sportski Savez BiH / Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa za 2018: Visočanin Salih Hadžialić dobitnik specijalne nagrade “Boro Glušac”

290

Sportski savez Bosne i Hercegovine u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirao je 74. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2018. godinu u BiH.

Izbor najboljih tradicionlno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Sportski savez u BiH bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

Osim pobrojanih kategorija tu si bile i nagrade za životno djelo, za fair play, nagradu ambasador sporta, nagradu za naučno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade i specijalna nagrada.

Na ovoj manifestaciji dugogodišnji sportski novinar iz Visokog Salih Hadžialić, trenutno uposlenik BHRTV dobio je specijalnu nagradu  “Boro Glušac” za publicistički rad u sportu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.