Spriječeno krijumčarenje cigareta iz Crne Gore u BiH

164

Policijski službenici PGP Trebinje su, postupajući u skladu s operativnom akcijom ‘DSC 2’, spriječili krijumčarenje 9.350 kutija cigareta vrijednih oko 40.000 maraka.

MARKETING

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući vozilom marke “nissan terano” bez registarskih oznaka, izvijestila je u nedjelju Granična policija BiH.

U toku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za krivično djelo krijumčarenja. Shodno naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, izvršen je uviđej te je izvršeno izuzimanje krijumčarenih cigareta, vozila i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

Iz Granične policije napominju da je PGP Trebinje tokom 2019. i 2020. godine izuzetno pogođena migrantskom krizom te je odlukom direktora GPBiH Zorana Galića ovoj jedinici kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima, navodi u priopćenju Granične policija BiH.

visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara