“Srčani udar” objavio album: “Sve ili ništa” donosi 18 pjesama i zvučna muzička imena

731

Nakon dvije godine, brojnih singlova koji su osvojili publiku širom regiona i inostranstva, zvučnih saradnji i uloženog velikog umijeća, ljubavi i znanja, muzičko remek djelo grupe “Srčani udar”- album “Sve ili ništa” sa 18 pjesama je konačno objavljen i dostupan za fanove i poštovaoce dobrog rock zvuka.

MARKETING

Većinski autor na albumu je lider Dejan Đurković Englez, zaslužan za tekstove, muziku i aranžmane, koje je radio u saradnji sa vokalom Slobodanom Vitasom i legendarnim Zlatanom Ćehićem Ćehom. Svoj doprinos u nastajanju teksta za numeru “Na pola koplja”, duet sa Alenom Islamovićem, je dao upravo i poznati pjevač napisavši strofe.

Sedmi studijski materijal grupe je specifičan po mnogo čemu i sigurno da zavrijeđuje pažnju.

Nastajao je na dva kontinenta, sniman je u više gradova i u 6 tonskih studija, što dovoljno govori o svestranosti i utjecaju zvuka “Srčanog udara” koji dopire do publike i sluša se u svim bivšim republikama, te širom dijaspore u Evropi, Americi i Kanadi. Kako i ne bi kada su svoj dio muzičke duše u njega utkali i velikani regionalne rock scene Alen Islamović, Ante Toni Janković, Miki Petkovski (SMAK), Zlatan Ćehić Ćeha, grupa “Osvajači”, Žanil Tataj Žak, Lana Škrgatić, sve redom saradnici na duetima.

– Veliki dio materijala je snimljen u Dynamic Produkciji u Kanadi. Dragomir Herendić je u svom studiju u Ivangradu snimao vokale za pjesme na kojima su gostovali Alen Islamović, Zlatan Ćehić Ćeha i Lana Škrgatić. Žanil Tataj je snimao vokale u Rijeci, Toni Janković u Karlovcu, “Osvajači” u Kragujevcu, a post produkciju pjesme “Još malo vatre i dima” radio je Tihomir SuperSonic Studio u Torontu. Pored svjetske digitalne distribucije na preko 200 vodećih muzičkih platformi, uključujuci Amazon, Apple Music, Spotify…, prvi tiraž CD digipack-a je štampan u 10 hiljada primjeraka i distribuiran u preko 800 prodavnica širom dijaspore- kaže Dejan Đurković Englez napominjući da isporuku CD-a vrše za cijeli svijet, a on se može naručiti na zvaničnoj stranici benda srcaniudar.com.

Album inspirisan različitim pričama, životnim i ljubavnim, zasigurno će sam inspirisati i oduševiti mnoge, potvrđujući da rock iskra na našim prostorima nije ugašena već živi i plamsa kroz fenomenalne stihove i rime “Srčanog udara”. U prilog tome ide i činjenica da je se čak 14 od 18 pjesama sa albuma “Sve ili ništa” našlo na vodećim domaćim top listama.

Komentari

komentara