SRD “Visoko” održalo takmičenje Ulov ribe udicom na plovak: Emir Koljenović majstor staze Sicilija

787

U nedjelju, 30. juna 2019. godine, na rijeci Fojnici, na stazi “Sicilija”, održano je društveno takmičenje Sportskog ribolovnog društva “Visoko” Visoko u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak” za sve kategorije i nakon tri sata takmičenja za seniore te dva sata za mlađe kategorije ostvareni su slijedeći rezultati:

MARKETING

Kadeti

1.mjesto Hajdarević Armin 480 poena
2.mjesto Džafić Jasmin 460 poena

Kadetkinje

1.mjesto Džafić Ajša 240 poena

Veterani (Master):

1.mjesto Smajlović Asif 1.680 poena
2.mjesto Burko Amir 1.380 poena
3.mjesto Basić Rešad 800 poena

Seniori

1.mjesto Koljenović Emir 3.860 poena
2.mjesto Hodžić Kenan 1.680 poena
3.mjesto Džafić Adnan 1.380 poena

Vrijeme je bilo veoma dobro za ribolov i riba je dobro grizla što može potvrditi podatak da je na stazi za tri sata ulovljeno 12,680 kilograma ribe.

Najuspješniji takmičar i majstor staze bio je Koljenović Emir sa ulovom od 3.860 poena.

Nakon takmičenja svi prisutni su preselili u ribarski dom,nakon čega se pristupilo dodjeli diplom, medalja i nagrada najboljim u svim kategorijama.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo članu društva Vražalić Adnanu i sponzoru “AngelSpezi” koji su obezbjedili nagrade za takmičenje. Takmičenje je prošlo bez ikakvih problema, sudije su svoj dio posla odradile profesionalno, organizator se potrudio da sve prođe u najboljem redu, a gledaoci su istinski mogli uživati u majstorijama ribolovaca”, istaknuo je predsjednik SRD “Visoko” Kenan Hodžić.

 

Visoko.co.ba/SRD “Visoko”

Komentari

komentara