Općina Srebrenica je u saradnji sa partnerima uspješno realizirala Investiciono – razvojnu konferenciju “SREBRENICA 2015”, koja se održala 11. i 12. novembra 2015. godine u tom gradu, prenosi Anadolu Agency (AA).

MARKETING

Kako je navedeno u saopćenju općine Srebrenica na konferenciji su predstavljene mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti života i rada građana ove općine, resursne potencijale regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne investitore.

Na  tom skupu, dogovoreni su različiti oblici saradnje i investiranja Srebrenicu,  što  je ohrabrilo građane i vlasti i dalo im motiva da zajedničkim snagama pokušaju Srebrenicu vratiti na put uspješnog privrednog razvoja i prosperiteta.

Iz općine Srebrenica su poručili kako će sav novac koji bude uložen u Srebrenicu, transparentno trošiti i o tome obavještavati javnost.

Vlada Srbije je Općini Srebrenica uplatila dva miliona eura kao direktnu pomoć budžetu te općine, a 50 hiljada konvertibilnih maraka (KM) uplatila je Općina Novi Grad Općine Novi Grad Sarajevo, kao podršku infrastrukturnom projektu.

U narednom periodu Općina Srebrenica će na čelu sa načelnikom Općine Ćamilom Durakovićem oformiti Općinski tim za kreiranje i implementaciju Operativnog plana za utrošak sredstava, o čemu će javnost, mediji i investitori biti naknadno obavješteni.

Komentari

komentara