Sretan Uskrs želi vam redakcija portala Visoko.co.ba

337
Foto: Visoko.co.ba

Danas se u cijelom svijetu slavi jedan od najvećih katoličkih praznika – Uskrs, koji obilježavaju vjernici katoličke vjeroispovijesti, protestanti i pripadnici Anglikanske crkve.

MARKETING

Kršćansko vjerovanje kaže da je Isus Krist osuđen u četvrtak, razapet na krstu u petak, a u nedjelju je uskrsnuo, te je kao simbol Uskrsa uzeto jaje, koje predstavlja rađanje, jer je svojim uskrsnućem Isus Krist pobijedio smrt i svim ljudima na Zemlji darovao vječni život.

Prije samog Uskrsa, svake godine svi vjernici pristupaju višesedmičnom postu, nakon čega ovaj praznik proslavljaju u crkvama uz molitve, svete mise i pričešće.

Ove godine, u vremenu kada je svijet u borbi sa pandemijom koronavirusa, blagdani su za vjernike širom svijeta teški, te je snaga koju im vjera pruža potrebnija više nego ikada.

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti i našim vjernim čitaocima redakcija portala Visoko.co.ba želi sretan Uskrs!

Za kraj, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara