Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Srijeda u Vis...

Srijeda u Visokom: Jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

175

Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.      

Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda  i mira naročito drskim ponašanjem.   

Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.         

Policijski službenici kontrolisali su 52 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 29 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom,  nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prelaza, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

  U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu policijski službenici ove PS vršit će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima kao i kontrolu i  sankcionisanje  pješaka koji prelaze saobraćajnicu mimo pješačkog prelaza.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.